האוכל התאילנדי המסורתי הוא בעל שם עולמי בזכות הניחוחות והטעמים שאי אפשר לעמוד בפניו, אך בהרבה מנות יש רוטב דגים או ממרח דגים מותסס, ציר בשר וביצים. עם זאת, יש גם הרבה מנות מסורתיות צמחוניות וטבעוניות, ובנוסף לכך התיירות הרבה במדינה גורמת לגדילה בפופולריות ובאפשרויות טבעוניות. היום, תאילנד היא אחד מהיעדים הטבעוניים הפופולריים ביותר.
במטבח של צפון תאילנד לא משתמשים ברוטב דגים, והוא ברובו מורכב מעשבי תיבול וצמחים, מבוסס על חלב קוקוס וקארי. בשל קרבתו לגבול הבורמזי והשפעות מהאזור שהופכות אותו לשונה מאוכל תאילנדי מסורתי בדרום. עיירות בצפון כמו צ’אנג מאי ופאי הפכו למוקד אוכל טבעוני/צמחוני המציעים שפע של מנות מקומיות מעולות כמו סלט פפאיה ירוקה, קארי ירוק, אטריות אורז כמו פאד תאי, ספרינג רולס ומרקי חלב קוקוס.
במאמר הזה נפרט על המטבח והאופציות הטבעוניות ביעדים פופולריים בתאילנד.
כעיר בירה גדולה ותוססת אין ספק שיש שפע של בתי קפה ומסעדות ידידותיות לטבעונים, כמה מהמקומות הפופולרים הם:
Veganerie Concept Broccoli Revolution, May Veggie Home
וכמובן אף ביקור בבנקוק לא יהיה שלם בלי אוכל הרחוב, תוכלו לנסות הרבה פירות, משקאות תה, טירס מבושל, מוקפץ צמחוני, מרק איטריות ועוד המון. מועיל לדעת שרוטב דגים הוא מרכיב נפוץ במטבח בבנגקוק ולכן כדאי לשאול לפני שמזמינים.
האי קו טאו מושך אל חופיו צוללנים מכל העולם ועם זה מגיע הביקוש לכל סוגי האוכל כולל טבעוני. יש אפשרויות ידידותיות לטבעונים בכל רחבי האי הקטן הזה המציעים וריאציות של קלאסיקות אוכל תאילנדי, מיצים ירוקים בכבישה קרה, פודינג זרעי צ’יה, שייקים, וריאציות מערביות כמו המבורגרים טבעוניים, סלטי קינואה וכדומה.
הפסטיבל הצמחוני של פוקט או המכונה פסטיבל Kin Jay הוא אירוע בן שבוע שמתרחש פעם בשנה במהלך אוקטובר. זהו אחד האירועים המשמחים ביותר באי, כאשר רוב המסעדות נסגרות לשבוע אחד. במהלך פסטיבל תרבות זה המבוסס על אמונות הינדיות, החסידים לא אוכלים בשר כך שתמצאו אינסוף דוכני אוכל מלאים במאכלים צמחוניים טעימים. זוהי צמחונות שנלקחה לקצה לא רק עם אוכל, אלא עם חסידים רבים שמתרגלים גם פעולות השחתה עצמית כמו פירסינג מתכת בכל הגוף כמעשי אמונה. צפו למצעדי צבעים, המון אנשים, טיולי אש וטופו מבושל בכל דרך שאפשר להעלות על הדעת!
גם מחוץ לפסטיבל פוקט היא ביתם של מספר אתרי בריאות יוקרתיים המציעים גם תפריטים צמחוניים וטבעוניים ייעודיים. יש גם מסעדות הפזורות ברחבי האי המגישות מנות צמחוניות וטבעוניות.
פאי צברה מוניטין בקרב מטיילים כבירת הבריאות ההוליסטית הנינוחה של אזור הצפון, עמוסה במאכלי אוכל אורגניים, בתי קפה טבעוניים וצמחוניים, מרכזי יוגה ואומנויות ריפוי. העיירה הקטנה הייתה פעם מוקד היפי ותרמילאים, והפכה ליותר כור היתוך בוהמייני יוקרתי מלא בתיירים מערביים וסינים. אפשר למצוא שיעורי בישול וסדנאות כיצד להכין מוצרים מותססים כגון קומבוצ’ה וקפיר, כמו גם מטבח נא ובישול מקרוביוטי וצפון תאילנדי מסורתי ובורמזי.
צ’אנג מאי בצפון תאילנד היא מוקד תיירותי הידוע בעיקר בזכות ההרים, שבטי הגבעות, המקדשים העתיקים, הפילים והשווקי האומנים. עם זאת, באזור יש סצנת אוכל שוקקת ובתי ספר פופולריים לבישול. אוכל על בסיס צמחי יש בשפע אז תמצאו מבחר טוב של מסעדות טבעוניות, שווקי לילה שמוכרים אוכל רחוב צמחוני וטבעוני וביתי ספר לבישול שילמדו אתכם איך להכין את המנות הצמחוניות המקומיות הטעימות האלה ואיך לעשות קניות בשווקי האוכל עבור המרכיבים הנכונים.
קופנגן מושכת אליה יותר מסתם חובבי מסיבת ירח מלא, קופנגן מחזיקה ברוח בוהמיינית שבה מרכזי גישור ויוגה, שימור הסביבה והטבעונות שולטת באזורים רבים באי. מגוון עצום של אוכל טבעוני, החל ממאכלים מסורתיים שעברו התאמה להתאים לטבעונות, אוכל תאילנדי טבעוני במקור, אוכל רחוב והמון בתי קפה עם אוכל טבעוני נפלא שגם נחמד להעביר בהם כמה שעות.
אוכל צמחוני וטבעוני זמין ברחבי תאילנד, אבל שימו לב שחלק ממנות הירקות יכילו קצת רוטב דגים או משחה או ביצים ולכן זה יכול להיות מסובך יותר עבור טבעונים.
בדרך אפשר לבקש שמרכיבים אלה יושמטו כדי להפוך מנות מסוימות כמו פאד תאי לטבעוניות. יש שפע של מסעדו טבעוניות, צמחוניות או שמציעות אפשרויות טבעוניות.
אוכל צמחוני תאילנדי זמין ברחבי תאילנד, אך שימו לב שחלק ממנות הירקות יכילו מעט רוטב דגים או משחה.
אם מכינים מנות מאפס, בדרך כלל אפשר לבקש שמרכיבים אלו יושמטו כדי להפוך אותם לטבעוניים.
פאד תאי יכול להיות טבעוני אם לא מוסיפים ביצים או רוטב דגים (השתמשו במקום זאת ברוטב סויה).
סלט פפאיה ירוקה הוא טבעוני ללא רוטב הדגים, כך גם קארי ירקות אדומים וירוקים (בדרך כלל בתוספת טופו), מוקפצים ירקות, לחמניות ירקות וקינוחים כמו המנגו סטיקי רייס הטעים.
ישנם נזירים בודהיסטים רבים בתאילנד העוקבים אחר תזונה צמחונית/טבעונית. תאילנדים נוטים להבין שצמחוני אינו אוכל בשר, אבל לא תמיד מכלילים בזה דגים, אז חשוב לציין זאת במפורש. טבעונות היא עדיין חדשנית לכלל האוכלוסיה, אבל היא זוכה קהל בעיר הבירה עם בתי קפה ומסעדות צמחיים שצצים בעיר וביעדים תיירותים.
קארי תאילנדי עשוי בדרך כלל עם חלב קוקוס, ירקות וטופו, אבל לפעמים במשחת הקארי יש משחת שרימפס ורוטב דגים. לכן, תמיד כדאי לבדוק תחילה.
יעדים מסוימים כמו צ’אנג מאי, קופנגן ויותר ויותר בנגקוק, הופכים ידועים בתור נקודות חמות טבעוניות בתאילנד.
תמיד אפשר להזמין סיור טבעוני עם מפעיל טיולים מתמחה בבנגקוק ומחוצה לה.
גלו את היעדים המומלצים ביותר בתאילנד עם כל המידע שתצטרכו לקראת החופשה הבאה שלכם.